Menu

Nationale CF Week

Wij rekenen op jullie support!

Nationale CF Week

Stichting TAAI, de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting, Skate4AIR en Stichting The AIR Team slaan de handen ineen voor de Nationale CF Week. Samen zetten we van 1 tot 8 september 2021 in op zoveel mogelijk aandacht voor taaislijmziekte (Cystic Fibrosis, CF)! Wij hebben hierbij jullie support nodig! Lees hieronder op welke manier je een steentje kunt bijdragen.

#stoptaaislijmziekte

CF-feitjes, #stoptaaislijmziekte

Gedurende de Nationale CF Week stuurt de NCFS en de andere deelnemende organisaties, allerlei feitjes over CF de wereld in. Bijvoorbeeld over de levensverwachting van CF, hoe zout je zweet is en welke klachten mensen met CF hebben. Dit doen we allemaal onder de hashtag #stoptaaislijmziekte. Volg ons dus op social media. Zie jij deze feitjes tussen 1 en 8 september voorbij komen, deel deze dan om zoveel mogelijk CF-awareness te creëren.

Ga naar de site van ncfs

lopen om CF de wereld uit te helpen

The Lung Walk

Tijdens de Nationale CF Week wandel je in de vorm van longen. In verband met de verlengde coronamaatregelen annuleren we de gezamenlijke routes vanaf een aantal CF-centra, maar wandel je op je eigen tijd en plaats. Je kunt gebruik maken van een app. Waar en welke route je ook loopt, op de app wandel je in de vorm van virtuele longen. De route is in totaal een afstand van 8,5 km. Je kunt de afstand invullen zoals je zelf wilt: verdelen over meerdere dagen, minder km’s lopen of de virtuele longen vaker op verschillende plekken lopen.

Meer weten? Kijk dan op de actiepagina van The Lung Walk. Daar kun je je aanmelden (individueel of als team) en vind je alle informatie die je nodig hebt. De eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven, volg jij hen?

Fietsen voor CF

Fietsen4AIR

Stichting The AIR Team organiseert een fietstocht (racefiets/MTB/elektrische fiets) van meerdere dagen om geld in te zamelen voor onderzoek naar CF. Er is een mooie route door Noord-Brabant uitgezet. Je kunt ervoor kiezen om vijf dagen te fietsen, het vertrek is op woensdagochtend 1 september. Dan fiets je ongeveer 500 km. Je kunt er ook voor kiezen om twee dagen te fietsen. Dan fiets je ongeveer 250 km. Er is nog een beperkt aantal plaatsen voor deelnemers beschikbaar. Wil je liever helpen als vrijwilliger, dan kan dat ook.  

De start is op 1 september en de finish op zondag 5 september. Meer weten of meedoen? Kijk op de website van Fietsen4AIR. 

11e editie Skate4Air!

Skate4AIR

Skate4AIR trapt de 11e editie af tijdens de Nationale CF Week!  

Komende winter gaat Skate4AIR weer schaatsen om geld op te halen voor onderzoek naar taaislijmziekte. De Nationale CF Week is tevens de kick-off van het Skate4AIR-seizoen. In deze week gaat Skate4AIR op verschillende manieren extra aandacht genereren voor taaislijmziekte.

Met een nieuwe partner, sportieve evenementen én het openen van de inschrijving voor de Skate4AIR Classic, kijkt de stichting met volle overtuiging en enthousiasme naar het nieuwe jaar.  

Skate4AIR kan niet wachten om iedereen weer bij elkaar te brengen en in beweging te krijgen tegen taaislijmziekte. 

Nieuwsgierig naar Skate4AIR? Kijk op www.skate4air.nl.